SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ IDŐPONTOK

Kéthavonta induló, 5 Zoom találkozós, folyamatos online kíséréssel, pdf és mp3-as hanganyagokkal, otthoni feladatokkal megtámogatott  tematikus szülésfelkészítő előadás sorozat – úgy, ahogy arról egy dúlától hallhatsz.


LEGKÖZELEBB:

KORA ŐSZI SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ
2020. szeptember 10. – október 8.

További részletek:
https://jogaszules.com/2020/04/29/kora-oszi-szulesfelkeszito-2020-szeptember-10-tol/

Feliratkozás előjelentkezési listára:
https://doodle.com/poll/3krgcwib25wramcw

Egyéb érdeklődés (a kurzus előtt kb. egy héttel írok a listán lévőknek): jogaszules@t-online.hu


Mindig kéthavonta indul új csoport.

JAVASOLT (de nem kizárólagos) csatlakozás ideje: utolsó harmad, kb. a várandósság 24. hetétől.


ÁRAK:

  • szülésfelkészítő: 45.000.-
    5 Zoom alkalom + egy havi folyamatos online kísérés
      + 167 oldalas jegyzet + mp3-as kismama légzésmeditációs hanganyagok + további pdf anyagok + mindennapos privát FB csoportos feladatmegosztások + napi kérdezz-felelek
  • Kedvezmény: kombinált bérlet (jóga+szülésfelkészítő a teljeskörű felkészülésért):
    Az ÁRAK oldalon.

Előzetes bejelentkezés szükséges!


TEMATIKA:

kisebb eltérések lehetségesek

INTRÓ – KÉSZÜLÉS A SZÜLÉSRE

Praktikus – a szülés “modern” oldala: szülési terv, a szülés helyszíne, orvosok, szülésznők, dúlák, bábák. Belső készülődés a várandósság alatt: saját kérdéseink, szorongásaink, történeteink, anyai lelki hagyatékunk.

TEST ÉS ELME A SZÜLÉSNÉL. Izomkontroll.

A szülés folyamata dióhéjban: testi és lelki történések a vajúdás alatt, szülési masszázs, aktív szülési pozíciók, aromaterápia.

AZ ÉLET LEHELLETE: LÉ(LEK)ZÉS

Tudatos légzés nem azonos a légzés “technikával”! A légzés ereje: a legfontosabb energiafelvételi mód. A légzés idegrendszeri és érzelmi hatásai, funkciói: hogyan használjuk tudatosan. Légzésmeditációk otthonra.

FÁJDALOMKEZELÉSI TECHNIKÁK JÓGÁVAL

Mi a fájdalom? Mi a viszonyom a fájdalomhoz? A fájdalom és a szégyen csapdája. Nézzünk farkasszemet! Hogyan lovagoljam meg a hullámokat?

AZ ELSŐ 40 NAP ÁLDÁSA

Miért fontos készülni az első 6 hétre? Praktikus teendők. Az első napok otthon. Koma-tál és modern verziói. Mit tehet egy szévadár (segítő barátnő, családtag). Miért jó együtt és nagyrészt kis családi körben maradni, nem túl hamar aktivitásba csapni? A családi dinamika újrarendeződése.

SZOPTATÁSI ALAPOK

Az első percek a szülés után, az “arany óra”, az elsődleges kötődés. Újszülötti ellátások. Az első napok szülés után. Szeparációs (elválási) szorongás. A baba első napjai. Az első szoptatások. Hasznos telefonszámok, kapcsolatok, linkek.