AZ ELSŐ HAT HÉT

“AZ ELSŐ HAT HÉT”

KEDD d.e. és CSÜTÖRTÖK d.u.

5 – alkalmas tematikus gyermekágyas tanfolyam  V Á R A N D Ó S O K N A K ! !

maxresdefault (1)Mindig két-havonta indul új csoport. Kérlek az oldalsávban nézd meg a legfrissebb időpontokat. 

JAVASOLT csatlakozás ideje: utolsó harmad, kb. a várandósság 25. hetétől. Mindig 3 KEDD + 2 CSÜTÖRTÖK (a csütörtökökk átfedés a szülésfelkészítő utolsó 2 alkalmával!)

Csatlakozás bérlettel: 20.000.- / 5 alkalom (2,5 óra / alk.) – egyben fizetve.

Kedvezmény:“Tudatos Várandósság”  c. szülésfelkészítő programmal kombinálva: 35.000.- / 9 alkalom (!) A szülésfelkészítőről további részletek ITT.

Előzetes bejelentkezés és jelentkezési lap kitöltése szükséges! Kérlek, írj a jogaszules@t-online.hu e-mailcímre mindenképp, mielőtt először jönnél!

Legközelebb indul: 

2016. (figyeld a honlapot)


Nagyon fontosnak érzem a felkészülésnek ezt a módját, ahol (szokásomhoz híven) az elméletet gyakorlattal kombinálom. Tapasztalatom szerint a kismamák félnek a szüléstől, ezért arra nagyon is sok figyelem kerül, de a szülés utáni időszak gyakran elfelejtődik, mintha azt mondanánk, “ha már megszültem, mindent túlélek….” Túlélni igen, biztos túléljük ezt az időszakot. De hogyan?! Vajon sikerül-e ténylegesen megélni ezt az intenzív időszakot nyitottan, szépen, még ha fáradtan is de lelkesedéssel, sőt kényeztetéssel? A tanfolyam célja, hogy több időt tölthessünk a baba megszületése utáni ÚJ ÉLETRE való ráhangolódással.


TEMATIKA:

1. alk. (kedd) 

Az ajurvéda ősi szempontjai a korai gyermekágyas időszakban az újdonsült kismama megsegítésére és a modern csecsemőgondozásban. Miért fontos masszírozni (NEMCSAK kényeztetés!)? Első babamasszázs fogások.

2. alk. (csütörtök)

Miért fontos készülni az első 6 hétre? Praktikus teendők.   Az első napok otthon. Koma-tál és modern verziói. Mit tehet egy szévadár (segítő barátnő, családtag). Miért jó együtt és nagyrészt kis családi körben maradni, nem túl hamar aktivitásba csapni?  A családi dinamika újrarendeződése.

(Közös alkalom a szülésfelkészítő 5. alkalmával – átfedés.)

3. alk. (kedd)

Mama típusok. Házi praktikák. Konyhai (és életvezetési) receptek a mama megerősítésére. Babamasszázs fogások.

4. alk. (csütörtök)

Szoptatási alapok. Az első percek a szülés után, az “arany óra”, az elsődleges kötődés. Újszülötti ellátások. Az első napok szülés után. Szeparációs (elválási) szorongás. A baba első napjai. Az első szoptatások. Hasznos telefonszámok, kapcsolatok, linkek.

(Közös alkalom a szülésfelkészítő 6. alkalmával – átfedés.)

5. alk. (kedd)

Baba típusok. Kisbaba fejlődése. Baba receptek konyhába, fürdőbe, háztartásba. Babamasszázs fogások.OLVASNIVALÓ:

“A várandósság is hihetetlenül izgalmas, de az anyaság élménye még áthatóbb erejű. Minden egyes nap az újról és az ismeretlenről szól, légy hát mint egy folyó: mindig csak a jelenben élve, mégis magadnak és babádnak időt adva, végül a tengert elérve erős szeretetáramlás… Tested védelméből most már kilépett a babád, és méhed körülölelő biztonságát a szereteteddel pótolhatod…

TOVÁBB –>


AJÁNLÓ:

AJURVÉDIKUS BABAMASSZÁZS HORVÁTH-KOVÁCS DIANÁVAL

www.ayurvedikusbabamasszazs.hu