JÓGASZÜLÉS™ Kismama Jóga

2003 óta
folyamatosan, szerdánként ONLINE

10:00-12:00 tartott közös gyakorlás + rövid dúlai csoportos kérdés-felelek.


A közös gyakorlások szerda reggeli időpontban élő online látogathatóak, de mindig rögzítésre is kerülnek, és ezek a gyakorlás utáni egy hétig (szerda reggelig) mindig megnézhetőek (de csak addig)!

A rögzítés akkor is elérhető, ha élőben nem tudsz jelen lenni!

Ha (csak) a rögzítést kérnéd, akkor is (ugyanúgy) iratkozz fel az alábbi Calendly listára, én küldöm először az élő, utána pedig majd a rögzítés linkjét. A választás a Tiéd, hogy élőben (is) vagy csak rögzítve “találkozunk”. 🙂

A rögzítés utólag is megvásárolható, ez esetben írj kérlek a reka@jogaszules.com címre!


KISMAMA JÓGA – majd 20 év tanítási tapasztalattal

Kismama Jóga Online (Zoom) – élőben + mindig rögzítve is.

Csak a legkisebb lányom születése után hagytam ki pár hónapot a kismama jóga tanításból, ettől eltekintve immár 18 éve tanítok – folyamatosan… Megszámlálhatatlan sok óra, és felbecsülhetetlen élmény a kismamákkal együtt töltött idő!

Most is tanítok, persze online, lassan ez a formátum is megszokottá vált… Meglepően jól működik. 🙂

Ezen a nem túl régi képen nagyban magyarázok (az ismerős kézgesztus alapján úgy látom) épp a szülésnél is nagy szerepet játszó intimizmokról.

Nagyon szép, és most már nemzetközi is ez az újfajta kismama jógázás, és a kismama közösség így a virtuális térben is él és virul. Ha csatlakoznál, vagy ha ismersz olyat, aki testének-lelkének jót tenne a mozgás,a szülésre hangolódás testi fókusza, emellett a lelki háttér, és a kismama közösség érzete, akkor gyere, vagy ajánld!


Kukkants bele egy órába, az alábbi 3 perces videón az egyik legrégebbi gyakorlatomat nézheted meg:

A JógaSzülés™ Kismama Jógáról bővebben az oldal alján olvashatsz.ELŐRE ISMERT ELMARADÓ IDŐPONTOK:

Ritkán maradok el, és mindig szólok időben, de itt is tájékozódhatsz.

2021. október 27., december 29.
2022. február 23., április 20., június 1.


PRAKTIKUS INFÓK:

AZ ONLINE KISMAMA JÓGA ÓRA ÁRA

(élő és rögzítés, a személyes jelenlét a Te választásod, a linkeket így is, úgy is megkapod):

Egy alkalom: 3.000.- Ft (£8.00)

5-alkalmas bérlet (2.400.-/alk.): 12.000.- Ft (£30)

10-alkalmas bérlet (2.000.-/alk.): 20.000.-Ft (£50)


ELSŐ alkalom előtt bejelentkezés és előre fizetés, és alkalmankénti csatlakozás esetén minden héten előre fizetés szükséges!
Bérletváltás után hetente, automatikusan küldöm az aktuális linkeket, akkor nem szükséges hetente mindig újra foglalkozni a bejelentkezéssel/utalással.


HELYFOGLALÁS MENETE

 • CALENDLY FELIRATKOZÁS (kedd délutánig)

 • UTALÁS (kedd délutánig)

 • E-MAIL (első csatlakozás esetén)

 • VÁRD A ZOOM LINKET (kedd este küldöm)


1.) HELYFOGLALÁS ALÁBB A CALENDLY PLATFORMON KERESZTÜL:

Calendly platformon legkésőbb kedd délutánig iratkozz fel (alább).
Utána mindenképp keresd az automatikus válaszlevelet az emailjeid közt
(esetleg a szemét, vagy promóciós mappáidban)!

(ha bérletet váltasz nem kell hetente újra, csak alkalmi csatlakozásnál)


2.) UTALÁS:

A Calendly-től kapott válaszlevélben megadott instrukciók alapján fizetni legkésőbb kedd délutánig szükséges.

Egy alk. 3.000.- (£8.00)
5-alk. bérlet 12.000.- (£30) (15.000.- helyett, 2.400.-/alk)
10-alkalmas bérlet 20.000.- (£50) (30.000.- helyett, 2.000.-/alk.)

LEMONDÁS, HALASZTÁS:
Lemondani kedd délig lehet. Lemondás elmaradása esetén az utalásod nem tehető át másik alkalomra. Figyelem: fizetett óra árát vissza nem adom, de ha hétfő estig jelzed a lemondásodat, akkor későbbi alkalomra, vagy egy későbbi hét rögzítésének megnézésére a fizetett óradíj természetesen csúsztatható.

Bankkártyával fizethetsz, azt itt megteheted. ONLINE FIZETÉS ITT.


3.) SZEMÉLYES KAPCSOLATFELVÉTEL VELEM:

A feliratkozásod után kérlek személyesen e-mailben is jelezz nekem, különösen akkor, ha először csatlakozol!:
reka@jogaszules.com
Köszönöm!


4.) ZOOM LINKEK (élő + rögzített)

Ha megkaptam a fizetésed, kedd este küldöm az élő online linkjét (akkor is, ha nem veszel részt élőben).
NÉZZ E-MAILT KEDD ESTE!
A link MINDEN héten más, ezért minden alkalom előtt külön küldöm majd ki.

Ha valami miatt elkallódna a levél, vagy nem kapnál linket, írj rám nyugodtan! 🙂

A rögzítés linkjét óra utáni max. 24 órában küldöm (de igyekszem általában hamarabb). A link mindig egy hétig (szerda reggelig) él. A rögzítés a dúlai kérdezz-feleleket (személyiségi jogaitok védelmében) nem tartalmazza, csak a jógaórát.


BEMUTATKOZOM

Gáborjáni Réka, perinatális konzulens és dúla vagyok. A JógaSzülés™ komplex szülésfelkészítő program megálmodója. Közel 20 éve dolgozom kismamákkal. Testfókuszú szülésfelkészítő komplex programokat, melyek során ötvözöm a modern elméleti tudást a gyakorlattal, sőt magával a tesmozgással is. Nincs szülés test nélkül – Nincs test érzelmek és gondolatok nélkül. Abban hiszek, hogy holisztikusan, a fej-szív-test hármas egységét kell megcéloznunk ahhoz, hogy a szülésünk olyan lehessen, mint amilyenre vágyunk!


A KISMAMA JÓGÁRÓL BŐVEBBEN

Most még egy kicsit ne a testünkről beszéljünk…

2d274908021611-breastfeed-stock-today-150318_7c12371c419c06bb4d5eb0785e30c556

Nekünk nőknek egy leírhatatlanul gyönyörű feladat, s egyben fejlődésre való lehetőség adódott azzal, hogy gyermeket szülhetünk. Aki hordott már szíve alatt gyereket tudhatja, hogy a várandósság nem csupán fizikai változások sorozata. Lányságunkból, a gyermektelenségből az anyaságba való átalakulás, vagyis gyermekviselésünk kilenc hónapja életünk egyik legnagyobb ajándéka lehet.

A JógaSzülés™ segíthet nekünk abban, hogyan őrizhetjük meg, sőt teljesíthetjük ki nemcsak testi, hanem mentális, mi több lelki-spirituális egészségünket, egyensúlyunkat ebben a nagyon aktív, soktörténéses időszakban. Az anyaságba való áttérés folyamata során gyakran fogsz olyan kihívásokkal találkozni, melyek által érzelmileg is növekedhetsz, erősödhetsz. És ahogy gyermeked tested mélyén növekszik és az életbe való kilépésre készül a vele való kapcsolatod is alakul, mélyül. “Jóga-beszéd” alapján mondhatom: minden gyermek első guruja, szeretve támogató tanítója az édesanyja. A kurzus során a testi változásokra, illetve magának a szülésnek folyamatára való felkészítésen túl ebben is szeretnélek segíteni, támogatni.


És akkor most a testiekről…

slider_3-1d519edab70393fb8620e657c21d88d1

A várandósság időszakában van a legnagyobb szükségünk (és motivációnk!) arra, hogy testünket jó karban tartsuk. Ugyanakkor nagyon sok testgyakorlási módszer, stílus nem elég biztonságos, vagy túlságosan megerőltető a pocakosság hónapjai alatt. Gyakran, főleg a méh növekedésének előrehaladtával még egyszerűen a hátunkon feküdni sem kellemes! Mellünk megduzzad a szoptatásra való felkészülésben, ezzel egész háttartásunk kibillen a megszokott egyensúlyi helyzetből – hogy csak a leggyakoribb problémákat említsük.


A JógaSzülés™ Kismamajóga hatásai

2b2c8ad500000578-3187791-relaxed_she_says_the_debate_around_breastfeeding_has_become_nega-a-16_1439193908499

A babavárásnak fő eleme lehet a közös jógázás. A JógaSzülés™ Kismama Jóga órája nem “tanfolyam”, és nem is szülésfelkészítés: több is, kevesebb is annál: nincs “tananyag”, van azonban sok saját élmény. A Kismama Jóga lassú dolog, inkább megtapasztalni lehet a hatását. Ezek a következőek lehetnek:

 • már a várandósság alatt a szülésre előkészítő módon erősíti és rugalmasabbá teszi a testet;
 • javítja a testtartást, ezzel elősegítve, hogy a baba a megfelelő, az ún. optimális szülési pozícióba kerüljön a méhen belül;
 • segít megtalálni és természetessé formálni a legkényelmesebb, ill. leghatékonyabb szülési testpozíciókat, tudatosítani, hogyan használhatjuk ki a gravitáció segítségét a szülés közben;
 • közösen gyakoroljuk, hogyan lehet a szülési kontrakciókat pozitívan fogadni, „megnyílni” és testtel-lélekkel átadódni a szülésnek;
 • csendesíti az elmét, segít, hogy a vajúdás alatt a megfelelő tudatállapotban lehessünk jelen;
 • progresszív relaxációval, ill. a mozgás közben is vezetett mélylégzésekkel (ami nem azonos az ún. tanult szülési légzéstechnikákkal) elősegíti a szüléshormonok természetes áramlását a szervezeten belül a várandósság alatt;
 • a koncentrált befelé figyelés gyakorlásával feléleszti természetes intuícióinkat és ösztöneinket, így áttételesen növeli önbizalmunkat és saját képességeinkbe vetett hitünket is;
 • nem utolsó sorban segít a pocaklakó babával való korai kapcsolatfelvételben, és az iránta való bizalom és szeretet erősítésében.

Mindezt kis csoportlétszámú körben jógázással, felkészítő beszélgetésekkel, élménybeszámolókkal, tapasztalatcserével és sok vidámsággal fűszerezve.

Az óra felépítése

autumn2b

A 90 (+ 30) perces együttlétet hat különálló, mégis rugalmasan egymásra épülő részre osztottam.

 1. Minden órát az elhagyhatatlan fókuszálással indítjuk, mely során megpróbáljuk hátunk mögött hagyni a mindennapokban ránk rakódó feszültségek lehető legnagyobb részét-legalábbis erre az együtt töltött időre.
 2. Ezt követi a mélylégzési gyakorlat, már maga a megnyugvás is légzésünk automatikus megváltozásával jár. A mélylégzés során a babának különös hatékonysággal “pumpálhatjuk” az éltető oxigént.
 3. Ezt követi a légzésünk ritmusára megkomponált testhelyzetek, áramlós sorozata. A várandósság alatt a hosszan kitartott pózok nem előnyösek, így az ún. vinijóga hagyományára épülő, folytonos mozgás technikáját használjuk.
 4. Időről időre a mozgással leállunk és a testünkben a mozgás hatására lezajló változásokra koncentrálunk.
 5. Ezt követi a mélyrelaxáció, mely során mind saját testünkkel, mind gyermekünkkel mélyebben kapcsolatba kerülhetünk.
 6. Végül pedig a mély ellazulásból finoman visszatérünk éber és aktív tudatállapotunkba.

A JógaSzülés™ KISMAMAJÓGA GYAKORLATRA FÓKUSZÁLÓ ALKALOM.

HA ELMÉLETI SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS IS ÉRDEKEL KATTINTS IDE!

Jelentkezés – Érdeklődés:

reka@jogaszules.com