RÓLAM

Gáborjáni Réka
Gáborjáni Réka

Több, mint húsz éve tanítok, és több, mint egy évtizede foglalkozom nőkkel – és még régebb óta magammal. Életemben hullámszerűen váltakoztak férfiasabb és nőiesebb periódusok, mindez saját természetem megismerésének irányába vezetett. Most is egy bizonyos ponton állok abban az áramban, amit Életnek is hívunk, és egyre jobban tudom élvezni azt, hogy – jó pillanataimban – az árammal eggyé válva nem akarok akarni. A nevünk “hívás”, engem Rékaként “folyónak” – áramlatnak hívnak, Aradhana, a spirituális nevem pedig arra emlékeztet, hogy minden pillanatban azt éljem meg, ami akkor és ott valójában VAN.

Női jóga oktató is vagyok, vagyis a kifejezetten a női testre szabott, testtudatos és finom testérzékelésekre fókuszált mozgásórák (jóga) lelkesít! Hosszú évek óta pedig kutatom, mind magamban, mind külső forrásokban azokat az elfeledett női tanításokat, praktikákat, amikkel a nők évezredek óta erőben és egészségben tartották magukat. A “6. érzék” heti Női jógaórák időpontjairól, illetve a szakrális női tudatosság témájában tartott műhelyeimről itt tájékozódhatsz: www.noijoga.me

Emellett az egyik legtapasztaltabb, szenior Kismamajóga oktatóként több oktatóképzés résztvevője is vagyok. Aktívan dúláskodtam évekig, és folyamatosan tartok független szülésre felkészítő tanfolyamokat, illetve kismamajógaórákat. A mai napig a kismamáktól tanulom a legnagyobb alázatot a női lét szakralitásával és a szellemi minőség hétköznapi, testben való megtapasztalásával kapcsolatosan: nagyon sokat kapok tőlük.

Három gyönyörű gyerekem van és zeneszerző- jógaoktató férjemmel majd 20 éve együtt élünk és tanítunk. Az ő férfias támogatása nélkül nőiségemet sem élhetném úgy meg, ahogy azt most tehetem.