SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS (elmélet, csoportos)

“TUDATOS VÁRANDÓSSÁG PROGRAM”

CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 16:00-18:30
6-alk. tematikus szülésfelkészítő előadások-beszélgetés

birthclass2_collage.jpgMindig két-havonta indul új csoport. Kérlek a főoldalon, vagy az oldalsávban nézd meg a legfrissebb időpontokat.

JAVASOLT (de nem kizárólagos) csatlakozás ideje: utolsó harmad, kb. a várandósság 25. hetétől.

Csatlakozni folyamatosan is lehet, mert a témák “vetésforgóban”, 6-hetenként újra terítékre kerülnek, tehát lemaradás esetén pótlási lehetőség van! (Az indulások közt előfordulhat 1-2 hét szünet.)

A tanfolyamhoz egy 75 oldalas jegyzet-munkafüzet is jár!


IDŐPONTOK:

Aktuális időpontokat mindig IDE KATTINTVA találod.


ÁR:

  • egyben fizetve 30.000.- / 6 alkalom (6 x 150 perc, össz. 15 óra + 75 oldalas jegyzet)
  • Ha a csoport létszáma megengedi alkalmi csatlakozás is lehetséges: 5.500.- / alk. (a jegyzet ez esetben + 3.000.-)
  • Kedvezmény / kombinált bérlet:
    • 6 x 150 perces felkészítő alkalom + 6 x 120 perces kismamajóga (össz. 12 alkalom / 27 együtt töltött óra) + 75 oldalas jegyzet: 40.000.-

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérlek, írj a jogaszules@t-online.hu e-mailcímre mindenképp, mielőtt először jönnél!


TEMATIKA

(kisebb eltérések lehetségesek, jelentkezéskor érdeklődjetek, épp hol tartunk, csatlakozni bármikor lehet):

1. hét témája:
KÉSZÜLÉS A SZÜLÉSRE
Praktikus – a szülés “modern” oldala: szülési terv, a szülés helyszíne, orvosok, szülésznők, dúlák, bábák. Belső készülődés a várandósság alatt: saját kérdéseink, szorongásaink, történeteink, anyai lelki hagyatékunk.

2. – 3. – 4. hét blokk témái:
TEST ÉS ELME A SZÜLÉSNÉL
Izomkontroll.
A szülés folyamata dióhéjban: testi és lelki történések a vajúdás alatt, szülési masszázs, aktív szülési pozíciók, aromaterápia.

AZ ÉLET LEHELLETE: LÉ(LEK)ZÉS
Tudatos légzés nem azonos a légzés “technikával”! A légzés ereje: a legfontosabb energiafelvételi mód. A légzés idegrendszeri és érzelmi hatásai, funkciói: hogyan használjuk tudatosan. Légzésmeditációk otthonra.

FÁJDALOMKEZELÉSI TECHNIKÁK JÓGÁVAL
Mi a fájdalom? Mi a viszonyom a fájdalomhoz? A fájdalom és a szégyen csapdája. Nézzünk farkasszemet! Hogyan lovagoljam meg a hullámokat?

5. – 6. heti blokk témája:
AZ ELSŐ 40 NAP ÁLDÁSA
Miért fontos készülni az első 6 hétre? Praktikus teendők.   Az első napok otthon. Koma-tál és modern verziói. Mit tehet egy szévadár (segítő barátnő, családtag). Miért jó együtt és nagyrészt kis családi körben maradni, nem túl hamar aktivitásba csapni?  A családi dinamika újrarendeződése.

SZOPTATÁSI ALAPOK
Az első percek a szülés után, az “arany óra”, az elsődleges kötődés. Újszülötti ellátások. Az első napok szülés után. Szeparációs (elválási) szorongás. A baba első napjai. Az első szoptatások. Hasznos telefonszámok, kapcsolatok, linkek.


TERVBEN: “AZ ELSŐ HAT HÉT” 

GYERMEKÁGYAS TANFOLYAM VÁRANDÓSOKNAK

(BABA MAMA AJURVÉDA):

AZ ELSŐ HAT HÉT – GYERMEKÁGYAS TANFOLYAM VÁRANDÓSOKNAK (BABA MAMA AJURVÉDA): babamasszázs + a baba-mama alkatok, és azok kombinációinak megértése és alkalmazása a harmonikus csecsemőgondozás érdekében.

Nagyon fontosnak érzem a felkészülésnek ezt a témáját, ahol (szokásomhoz híven) az elméletet gyakorlattal kombinálom. Tapasztalatom szerint a kismamák félnek a szüléstől, ezért arra nagyon is sok figyelem kerül, de a szülés utáni időszak gyakran elfelejtődik, mintha azt mondanánk, “ha már megszültem, mindent túlélek….” Túlélni igen, biztos túléljük ezt az időszakot. De hogyan?! Vajon sikerül-e ténylegesen megélni ezt az intenzív időszakot nyitottan, szépen, még ha fáradtan is, de lelkesedéssel, sőt kényeztetéssel? A tanfolyam célja, hogy több időt tölthessünk a baba megszületése utáni ÚJ ÉLETRE való ráhangolódással.


Mindezt kis létszámú csoportban, sok beszélgetéssel, kérdéssel, válasszal, nevetéssel, időnkénti filmnézéssel. Használd a női kör, a sorstársi közösség erejét! Nem kell, hogy egyedül menj végig az utadon, még ha az a sajátod is! Tanuld meg, hogyan kérj segítséged! Tanuld meg elfogadni önmagad – ha téged elfogadó közösségben vagy, ez Neked is könnyebben megy!

Ebben a kurzusban 3 gyerek anyukájaként,  közel 15 év JógaSzülés kismamajóga tanítási és dúlai konzultációs tapasztalatomat osztom meg veletek ebben a formában, illetve mindazt, amit Francoise B. Freedman Birthlight módszeréből (2002-ben), Pam England Birthing From Within c. könyv szerzőjének személyes mentorálásából (2003) és Tarn Taran Kaur Khalsa Conscious Pregnancy módszeréből (2007-től) tanultam én magam is.

A SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS ELMÉLET. HA GYAKORLATBAN IS SZERETNÉL TALÁLKOZNI AZZAL, AMIRŐL A FELKÉSZÍTŐN BESZÉLGETÜNK KISMAMAJÓGÁRA GYERE.

ERRŐL ITT OLVASHATSZ

TOVÁBB –>

Jelentkezés – Érdeklődés:

jogaszules@t-online.hu

 

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑