Szülésfelkészítő Gáborjáni Rékával

Az elmúlt majd két évtizedben többezernyi kismamával dolgoztam együtt ezekben a számukra oly fontos hónapokban.
Szinte kivétel nélkül, többé vagy kevésbé, de emlékszem mindenkire.
Szeretettel várom a jövő kismamáit is!
Réka


SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM
ÉS
GYERMEKÁGYAS MŰHELY

Pillanatnyilag két elméleti tanfolyamot ajánlok a várandósságod idejére:

1.) a Jóga-Szülés-Felkészítő 6 alkalmas interaktív előadássorozatot

és

2.) “A 10. hónap” címmel egy fél-napos gyermekágyra felkészítő workshopot


A két tanfolyam a JógaSzülés© Testfókuszú Szülésfelkészítő Komplex Program elméleti alapját adják. (A gyakorlati részt pedig a folyamatosan futó kismamajóga órákon sajátíthatjátok el. Részletek a KISMAMAJÓGA oldalon.)

Minden kurzust lehet egymástól függetlenül, de akár egymást kiegészítve is végezni. Többféle kedvezményes árú, bérletes kombinációk közül is választhatsz az ÁRAK oldalon.

A két elméleti tanfolyam közti fő különbség az, hogy a JógaSzülésFelkészítőn főleg (a 6-ból 4 alkalommal) magára a szülésre készülünk, és az utolsó 2 találkozáson beszélünk a korai gyermekágyról, főleg a kórházi és az otthoni első napokról, ill. a szoptatásról. Ez egy 6 héten keresztül tartó, alkalmanként 2,5 órás interaktív előadássorozat.

A 10. hónap” egy fél-napos workshop, ahol a késői gyermekágyra, a szülés utáni testi-lelki regenerálódásra készülünk fel posztpartum jógagyakorlatokkal, gyermekágyas légzés-meditációkkal, ajurvédikus roboráló receptekkel és életviteli ajánlásokkal, ajurvédikus baba-mama alkatok áttekintésével, stb. Mindaz a gyermekággyal kapcsolatos tudás, ami majd 20 év dúlai és tanácsadói munkám során felgyűlt bennem, de a szülésre készítő tanfolyam 6 alkalmába minden igyekezetem ellenére sem fér bele, ebben az egy napos workshopban kapott helyet.

Alább tehát a két elméleti tanfolyam részletei:


“JógaSzülésFelkészítő PROGRAM”

CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 16:00-18:30
6-alk. tematikus szülésfelkészítő előadások-beszélgetés

birthclass2_collage.jpg

Mindig kéthavonta indul új csoport. Kérlek a főoldalon, vagy az oldalsávban nézd meg a legfrissebb időpontokat!

JAVASOLT (de nem kizárólagos) csatlakozás ideje: utolsó harmad, kb. a várandósság 25. hetétől.

Csatlakozni folyamatosan is lehet, mert a témák “vetésforgóban”, 6-hetenként újra terítékre kerülnek, tehát lemaradás esetén pótlási lehetőség van! (Az indulások közt előfordulhat 1-2 hét szünet.)

A tanfolyamhoz egy 75 oldalas jegyzet-munkafüzet is jár!


IDŐPONTOK:

Aktuális időpontokat mindig IDE KATTINTVA találod.


ÁR:

  • egyben fizetve (2019. novembertől) 45.000.- / 6 alkalom (6 x 150-180 perc, össz. 15-18 óra + 75 oldalas jegyzet)
  • Ha a csoport létszáma megengedi alkalmi csatlakozás is lehetséges: 8.0000.- / alk. (ha már 2x jösz, berletes árat számítok, jegyzet is jár hozzá!)
  • Kedvezmény / kombinált bérletek:
    Az ÁRAK oldalon többféle bérlet közül is választhatsz.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérlek, írj a jogaszules@t-online.hu e-mailcímre mindenképp, mielőtt először jönnél!


TEMATIKA:

kisebb eltérések lehetségesek, jelentkezéskor érdeklődjetek, épp hol tartunk, csatlakozni bármikor lehet

1. hét témája:

1. KÉSZÜLÉS A SZÜLÉSRE

Praktikus – a szülés “modern” oldala: szülési terv, a szülés helyszíne, orvosok, szülésznők, dúlák, bábák. Belső készülődés a várandósság alatt: saját kérdéseink, szorongásaink, történeteink, anyai lelki hagyatékunk.

2. – 3. – 4. heti blokk témái:

2. TEST ÉS ELME A SZÜLÉSNÉL. Izomkontroll.

A szülés folyamata dióhéjban: testi és lelki történések a vajúdás alatt, szülési masszázs, aktív szülési pozíciók, aromaterápia.

3. AZ ÉLET LEHELLETE: LÉ(LEK)ZÉS

Tudatos légzés nem azonos a légzés “technikával”! A légzés ereje: a legfontosabb energiafelvételi mód. A légzés idegrendszeri és érzelmi hatásai, funkciói: hogyan használjuk tudatosan. Légzésmeditációk otthonra.

4. FÁJDALOMKEZELÉSI TECHNIKÁK JÓGÁVAL

Mi a fájdalom? Mi a viszonyom a fájdalomhoz? A fájdalom és a szégyen csapdája. Nézzünk farkasszemet! Hogyan lovagoljam meg a hullámokat?

5. – 6. heti blokk témája:

5. AZ ELSŐ 40 NAP ÁLDÁSA

Miért fontos készülni az első 6 hétre? Praktikus teendők. Az első napok otthon. Koma-tál és modern verziói. Mit tehet egy szévadár (segítő barátnő, családtag). Miért jó együtt és nagyrészt kis családi körben maradni, nem túl hamar aktivitásba csapni? A családi dinamika újrarendeződése.

6. SZOPTATÁSI ALAPOK

Az első percek a szülés után, az “arany óra”, az elsődleges kötődés. Újszülötti ellátások. Az első napok szülés után. Szeparációs (elválási) szorongás. A baba első napjai. Az első szoptatások. Hasznos telefonszámok, kapcsolatok, linkek.


“A 10. HÓNAP” / AZ ELSŐ HAT HÉT

GYERMEKÁGYAS TANFOLYAM VÁRANDÓSOKNAK (BABA-MAMA AJURVÉDA) JEGYZETTEL

maxresdefault(1)_1024

Mindig kéthavonta indul új csoport. Kérlek a főoldalon, vagy az oldalsávban nézd meg a legfrissebb időpontokat!

JAVASOLT (de nem kizárólagos) csatlakozás ideje: utolsó harmad, kb. a várandósság 25. hetétől.

Tömör tematika: posztnatális regenerálódás, jóga és légzőmeditációk, medencealapi torna az első otthoni hetekre, diéta + sok tapasztalat és anyai bölcsesség: önmagunk és kisbabánk gondozása, a babánk könnyebb megértése ajurvédikus szempontok segítségével, a baba-mama alkatok, és azok kombinációinak megértése és alkalmazása az új, közös élet harmonikus indulása érdekében.


IDŐPONTOK:

Kb. kéthavonta, mindig egy fél nap.

Aktuális időpontokat mindig IDE KATTINTVA találod.


ÁR:

  • A fél-napos workshop ára jegyzettel: 15.000.-
  • Kedvezmény / kombinált bérletek:
    Az ÁRAK oldalon többféle bérlet közül is választhatsz.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérlek, írj a jogaszules@t-online.hu e-mailcímre mindenképp, mielőtt először jönnél!


“UTÓSZÓ”:

Nagyon fontosnak érzem a felkészülésnek ezt a témáját, ahol (szokásomhoz híven) az elméletet gyakorlattal kombinálom. Tapasztalatom szerint a kismamák félnek a szüléstől, ezért arra nagyon is sok figyelem kerül, de a szülés utáni időszak gyakran elfelejtődik, mintha azt mondanánk, “ha már megszültem, mindent túlélek….” Túlélni igen, biztos túléljük ezt az időszakot. De hogyan?! Vajon sikerül-e ténylegesen megélni ezt az intenzív időszakot nyitottan, szépen, még ha fáradtan is, de lelkesedéssel, sőt kényeztetéssel? A tanfolyam célja, hogy több időt tölthessünk a baba megszületése utáni ÚJ ÉLETRE való ráhangolódással.


Mindezt kis létszámú csoportban, sok beszélgetéssel, kérdéssel, válasszal, nevetéssel, időnkénti filmnézéssel. Használd a női kör, a sorstársi közösség erejét! Nem kell, hogy egyedül menj végig az utadon, még ha az a sajátod is! Tanuld meg, hogyan kérj segítséged! Tanuld meg elfogadni önmagad – ha téged elfogadó közösségben vagy, ez Neked is könnyebben megy!


Ezekben a kurzusokban 3 gyerek anyukájaként, közel 20 év JógaSzülés kismamajóga tanítási és dúlai konzultációs tapasztalatomat osztom meg veletek, illetve mindazt, amit dr. Gondos Anna személyes terápiája és szülésfelkészítői során (2000-ben), amit Francoise B. Freedman Birthlight módszeréből (2002-ben), Pam England Birthing From Within c. könyv szerzőjének személyes mentorálásából (2003-tól) és Tarn Taran Kaur Khalsa Conscious Pregnancy módszeréből (2011-ben), Horváth-Kovács Diána remek ajurvédikus babamasszázs tanfolyamai során (2015-ben) tanultam én magam is.


A SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS ELMÉLET. HA GYAKORLATBAN IS SZERETNÉL TALÁLKOZNI AZZAL, AMIRŐL A FELKÉSZÍTŐN BESZÉLGETÜNK, GYERE EL A JógaSzülés © KISMAMAJÓGÁKRA IS.
ERRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATSZ.
Jelentkezés – Érdeklődés:
jogaszules@t-online.hu